Πολλά προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Βαρνάβα

Δρόμος παραλίας Καλοκαιρινή περίοδος 2015

Πολλά και έντονα τα προβλήματα ανακύπτουν καθημερινά αναφορικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων και ιδιαιτέρως των ογκωδών αντικειμένων που κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε δρόμο λειτουργώντας αντιαισθητικά για τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες του Βαρνάβα και ιδιαίτερα του δρόμου προς παραλία.



Το φαινόμενο αποδίδεται στο γεγονός πως ο δήμος διαθέτει μια και μοναδική αρπάγη αλλά το πρόγραμμα  βάση του οποίου θα πηγαίνει σε κάθε Δημοτική Ενότητα συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, παραμένει χαλαρό αφού η έλλειψη καυσίμου κίνησης παίζει καθοριστικό ρόλο για τις μετακινήσεις και τον καθορισμό προγράμματος.
Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί πως οι πολίτες εξάγουν και τοποθετούν  ποσότητες κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων, γύρω από τους κάδους απορριμμάτων με συνέπεια να εμφανίζεται εικόνα μικρών χωματερών, που περιμένουν εβδομάδες ή και μήνες να περισυλλεγούν. 
Παρόλα αυτά, η προσπάθεια για ένα καθαρό Βαρνάβα συνεχίζεται, όμως από την πλευρά των πολιτών θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση και συνεργασία με την τοπική κοινότητα, αποφεύγοντας να βγάζουν στους δρόμους (κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα) πριν τον συντονισμό του προγράμματος περισυλλογής των απορριμμάτων από το Δήμο και την Κοινότητα.
Η μεγάλη η έλλειψη κάδων ανακύκλωσης εδώ και μήνες (έχει διακόψει στην ουσία το πρόγραμμα).

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.