Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στο Δήμο Μαραθώνα. Ευχολόγιο ή αναγκαιότητα???

Αγαπητέ Κύριε Ηλία Ψινάκη, κ. Δήμαρχε
Σας επιλέξαμε στη θέση του πρώτου πολίτη του Δήμου Μαραθώνα.
Σήμερα όμως τίθεται το ίδιο ερώτημα – δίλημμα.

Μπορείτε να φαντασθείτε πόσες ευκαιρίες ανάπτυξης μπορεί να υπάρξουν αν υπήρχε θέληση, όρεξη για δουλειά και επιθυμία για συνεργασία; Χρειάζονται όμως και οι άνθρωποι όπως και η θέληση από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Είσθε προετοιμασμένος, ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε???
Ο Δήμος χρειάζεται μια γενναία επανεκκίνηση.
Ο Δήμος χρειάζεται μια γενναία και τολμηρή Δημοτική Αρχή.
Η εντολή των δημοτών είναι να οδηγήσετε το Δήμο στη νέα πραγματικότητα δημιουργώντας ένα Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό κι ανθρώπινο με προτεραιότητα στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
Άποψή μας είναι ότι η ανάκαμψη θα προέλθει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης, με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική κι εθνική οικονομία.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ:
Εκεί που η τεχνολογία συναντά τον εθελοντισμό, εκεί που η προσφορά του Δημότη βρίσκει την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος εκεί ακριβώς θα πρέπει να βρίσκεται και η νέα Δημοτική αρχή.
Άμεσος στόχος είναι η πιλοτική εφαρμογή ενός νέου τρόπου ανακύκλωσης των απορριμμάτων στον Δήμο μας.
Σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που επιβάλλει την χωριστή συλλογή των απορριπτόμενων προϊόντων, αλλά και για την προώθηση της έννοιας και της ανάγκης της ανακύκλωσης και συλλογής στη πηγή.
Δηλαδή σε μεγάλους και πολυσύχναστους χώρους που εμφανίζεται συσσωρευμένη ανθρώπινη κινητικότητα δημιουργούνται σημεία απόθεσης συγκεκριμένων υλικών για ανακύκλωση όπως σχολεία, πάρκα, καθώς σε τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
Οι δημότες μετά την τοποθέτηση των υλικών θα μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους σε μια ειδική μαγνητική κάρτα οι οποίοι θα μεταφράζονται σε κουπόνια με προσφορές για την απόκτηση διαφόρων προϊόντων ή ακόμη και ως αυτόματη δωρεά της αξίας του χρηματικού αντιτίμου υπέρ κάποιου κοινωνικού σκοπού, λειτουργώντας σε ανταποδοτική βάση.
Έτσι θα μειώνονται δραστικά οι ποσότητες τον ΑΣΑ ( αστικών αποβλήτων ) που οδηγούνται στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια καινοτομία και μια πρωτοπορία που για να πετύχει όμως απαιτεί την συμμετοχή του κάθε Δημότη.
Ελπίζουμε να σας βρούμε πρωτοπόρους στη θέλησή σας να προωθήσετε το πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων και ανακύκλωσης όπως άλλωστε δηλώσατε και στη πρόσφατη (27/6/14) ομιλία σας στο Γραμματικό.
Οι θέσεις μας που διαβάζετε είναι ευθείς, ειλικρινείς και άμεσα υλοποιήσιμες ώστε να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά καλύπτοντας το υστέρημα το οποίο μας κληρονόμησαν οι προηγούμενοι.
Σαν νέος Δήμαρχος μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα οφείλετε να βάλλετε και να προβάλλετε την Ανακύκλωση, σαν 1η Προτεραιότητα για τον τόπο, μακριά από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Επίσημα ευχολόγια και οι γενικές τοποθετήσεις επί του αντιθέτου, αναβάλλουν και κρύβουν το πρόβλημα από την κοινωνία.
Εν όψει λοιπόν της έναρξης της θητείας σας από 1/9/2014, ευχόμαστε καλή αρχή αναμένοντάς σας στα χαρακώματα.

Με εκτίμηση
Για την Ομάδα
ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Μ. Αποστολόπουλος
Κυρ. Γκίκας
Αλέξ. Προκοπάκης

 Διαβάστε ακόμα:

28 May 2014  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΘΕΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014 “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.


No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.